С около 50% са нараснали делата от група “Детско правосъдие, съобщиха

...
С около 50% са нараснали делата от група “Детско правосъдие, съобщиха
Коментари Харесай

С 50 на сто са скочили детските дела във Варна

С към 50% са нараснали делата от група “Детско правораздаване, оповестиха от Окръжния съд във Варна. През миналата 2023 година магистратите са гледали 118 такива каузи, а през 2022-ра те са били 79.

Това са каузи за установяване на ограничения във връзка с практикуване на наставнически права, прехрана, режим на персонални връзки, предоставяне позволение, заместващо единодушието на родителя, комуто не са предоставени родителските права, за пътешестване на детето, преустановяване на брака при съществуване на родени от брака деца, както и каузи по ЗЗДН (Закона за отбрана от домашно насилие), по които децата са обект на принуждение.

По тези каузи по ЗЗДН също беше записано нарастване на постъпленията “.

По тези каузи се следи от ден на ден и по-голяма правна и фактическа трудност. Налице и още едно затруднение по по този начин нар. " детски каузи “ – все по-често по тях имат присъединяване страни, които не са български жители, респективно следва да се търсят двустранни съглашения, контракти, регламенти за установяване на използваното право, събират се доказателства в други страни. Горното в допълнение натоварва делото откъм правна и фактическа страна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР